Ben Snijder

Sans Serif

Lang vóór de Helvetica's en de Arials werden er al alfabetten bedacht die ontdaan waren van schreven.
De verzamelnaam voor dat tóen nieuwe fenomeen luidde 'Sans Serifs'.
Letterlijk: zonder schreven.

Je kunt het begrip Sans Serif ook ruimer vertalen: 'Zonder opsmuk, zonder fratsen, doe maar gewoon'. Een interpretatie die naadloos past op de visie van ons ontwerpbureau, jong en tóch door-en-door ervaren grafisch vormgevers.
Sans Serif opereert langs de kortst denkbare lijnen. Ter beschikking: een unieke dosis grafische en creatieve kennis, direct terug te vinden in helder, slagvaardig denken.
Dat spaart tijd. Zodat er ook nog ontspannen bij gelachen kan worden.


Ben Snijder: (1952) In 1972 afgestudeerd aan de Grafische School in Amsterdam.
Zijn eerste werkzame schreden zette hij als handzetter en via diverse bedrijven is hij verder in het vak gerold. Nu heeft hij jarenlange ervaring als bedrijfsleider en ontwerper. In 2002 startte hij vol goede moed met Sans Serif.

Daarnaast
mag hij graag met zijn vrouw op de BMW K100 uit 1988 er op uit trekken. Dan altijd even stoppen bij oude spoorwegstationnetjes. Snuift daar de sfeer op, geniet van de oude typografische uitingen en emaille borden. Is van plan op de eerst vrijkomende lege kamer zijn H0 spoorbaan op te bouwen. Tevens bakt hij in het weekend croissants (waar hij op vrijdagavond mee begint, want goed brood krijgt rust), stokbroden volgens oud Frans recept, bolletjes (kadetjes) en soms gewoon brood. Wat niet op gaat, gaat naar buren, zijn kinderen en vrienden.